Week 6

Inmiddels zit ik precies op de helft. De tijd vliegt voorbij.

Maandag was geen project dag i.v.m. tweede paasdag. We zijn toen naar Nabugabo beach geweest, daar was een festival. Super gezellig en we waren echt de enige blanken. Daar heb ik sprinkhanen gegeten. Dit is een Ugandese delicatesse. Best wel lekker! In de avond zijn we terug naar het project gegaan. Daar kregen we te horen dat de dochter van Anthony, Molly, niet naar school kan omdat er geen geld voor is. In overleg met zn allen hebben we besloten om het schoolgeld voor 1 term voor haar te betalen. Daardoor kan ze nu drie maanden naar school en hopelijk heeft Anthony daarna zelf weer het geld. We riepen Molly om het te vertellen. Ze moest echt huilen omdat ze zo ontzettend blij was dat ze weer naar school mocht!

Op dinsdag ben ik samen met Jopie in de special class geweest en in de middag naar de womensclub. Tussen de middag kwamen we Molly tegen in haar schooluniform klaar om naar school gebracht te worden. Ook hebben we sinds vorige week vrijdag kippen in het kippenhok. Deze kippen gaan naar de ouders met een kind met een beperking en naar gezinnen met hiv besmette mensen.

Woensdagochtend begon met regen.. En als het regent ligt het werk stil in Uganda. Rond uur of elf was het droog en kwam Anthony vragen of er mensen mee wilden rijden naar de school om daar nog wat te doen. We hebben geholpen met het schrijven van brieven aan mensen die kinderen via lwengo sponsoren. Er wordt dan geld gesponsord zodat de kinderen naar school kunnen. Een aantal van deze kinderen kregen een brief. Theo, Kim en ik hebben deze kinderen geholpen met het lezen en beantwoorden van deze brieven. Erg mooi om te zien hoe blij ze met de brieven zijn! Ook heb ik even gekeken hoe ver ze zijn met het bouwen van de klaslokalen. Ze schieten al mooi op. Ze zijn bezig met stenen leggen. In de middag zijn Rosa en ik op huisbezoek geweest bij een opa en oma die een kleindochter in huis hebben met een beperking. Ze is zeven jaar en loopt erg achter. Ze kan wel zelfstandig zitten op de grond maar dit houdt ze maar even vol. Staan en praten kan ze niet. Zij zit niet bij ons in de special class omdat ze een eindje weg woont vanaf de school. Er is nu besloten om haar thuis op te zoeken en met haar te spelen. Toen we thuis waren hebben we met zn allen geholpen met maïskolven pellen.

Donderdag ben ik in de ochtend samen met Theo, Jopie en Rosa een watertank wezen bouwen. Als eerst was de bouwer 1,5 uur te laat dus daar hebben we op moeten wachten. Om erin te komen was al een hele kunst. De put was al voor groot deel gebouwd. Het is 3 meter breed en 2 meter hoog. Aan de buitenkant werd een ladder gezet en aan de binnenkant ook. Eenmaal aan de binnenkant moesten we cement aanbrengen. Zwaar werk maar wel leuk! In de middag zijn we op huisbezoek geweest bij Henry. Een jongen uit de special class. We hebben een dishrack gemaakt. Dat is een rek die buiten staat en wordt gebruikt om de afwas op te zetten. Om dat te maken hebben we hout moeten hakken en spijkers moeten slaan. Leuk om te doen en Henry en zijn familie waren er blij mee.

Iedereen bedankt voor de leuke berichtjes! Heb het nog steeds naar mn zin hier!

liefs!

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Mathilde ten Hove

Super Marloes! En zo blij dat jij eindelijk onze brief/verftekening hebt ontvangen! Mari-Jèn verteld het aan iedereen die het maar wil horen haha. Maak er weer een mooie week van lieverd! Wij gaan bijna kruisjes zetten dat je weer bij ons bent! ;-)

Jennie

Hoi Marloes, Wat vinden wij het leuk om je blog te lezen. Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt. Super wat je allemaal doet.
Groetjes en XX uit Oldebroek

Maja

Erg leuk om je blog weer te lezen.
Over een paar weekjes mogen wij het allemaal zelf gaan beleven.
Wij hebben er in iedergeval heel veel zin in om jou weer te zien.
Groetjes XXX

Marloes Nagelhout

Name: Marloes Nagelhout
Leeftijd: 27

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 22 feb 2016 tot 13 mei 2016