Week 10

Op maandagochtend ben ik samen met Rosa en Britt naar de special class geweest. Fijn met de kinderen gedanst!

In de middag zijn we naar school geweest. Op de school zijn er leerlingen die naast les krijgen ook op school blijven slapen, boarding school. Deze leerlingen aantallen blijven stijgen waardoor een extra lokaal opgeofferd is als slaapzaal voor de jongens. Deze jongens slapen met hun matras op de grond, maar sponsoren hebben nu stapelbedden gesponsord inclusief klamboes. De klamboes heb ik voor een deel betaald met het opgehaalde geld, bedankt sponsoren :-)! De bedden zijn vanochtend in de zaal geplaatst en vanmiddag hadden wij de klamboes mee. Ze waren er erg blij mee!

Op dinsdag zijn we naar een praktijk in Masaka geweest voor fysiotherapie. Drie kinderen uit de special class, Rihanna, Joseph en Jamilla, zijn meegeweest omdat zij niet zelfstandig rechtop kunnen lopen. Na lang wachten waren we eindelijk aan de beurt. De fysiotherapeut heeft per kind gekeken wat er nodig is zodat ze uiteindelijk zelfstandig kunnen lopen. Hij zei dat hij verwacht dat ze alle drie weer kunnen lopen, eventueel wel met hulpmiddelen. Super goed nieuws dus! Bij Rihanna en Joseph heeft hij de spieren losgemaakt. Daarnaast heeft hij aanbevolen wat hulpmiddelen aan te schaffen. Jamilla krijgt schoenen tot over de knie aangemeten zodat haar benen recht komen te staan (nu staan haar knieën helemaal naar binnen). Voor vier weken lang komen de kinderen elke week naar de praktijk, daarna hopen ze dat de leerkracht van de special class de oefeningen over kan nemen.

Op woensdagochtend hebben we stoves gemaakt. Een soort kookplaat. Dit wordt gemaakt van klei. Zand wordt gemengd met water. Het mengen gebeurt met onze voeten, we stampen er in. Op een gegeven moment wordt er gras bijgegooid voor de stevigheid. Als we lang genoeg gestampt hadden werd het versleept naar de keuken waar de stove gemaakt werd. Dit moet dan twee weken drogen en dan kan er op gekookt worden! In de middag zijn we naar Kampala gegaan om in de avond koningsdag te vieren bij de Nederlandse ambassade. Super gezellige avond!

De dag erna zijn mijn ouders aangekomen in Kampala! Super fijn dat ze er zijn en dat ik alles aan ze kan laten zien ! Vandaag gaan we naar mijn project. Ben benieuwd wat ze daarvan vinden!

Het bouwen van de klaslokalen gaat voortvarend. Ze zijn druk bezig met de fundering. Helaas ligt het werk wel vaak stil in verband met de regen.. Hopelijk kan ik volgende week even een foto plaatsen.

Fijne week allemaal en jullie reacties vind ik heeeeel fijn :-)

xxxx

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Mathilde ten Hove

Zo super dat je ouders er zijn! En wat maak je toch mooie ontwikkelingen mee met de kinderen! Maak er nog 2 super weken van!

Bea Puttenstein

Succes. Mooi en dankbaar werk waar jij je voor in zet.

Henk en Margriet

Leuk dat je ouders er zijn. Wat vinden ze er van? Veel Succes nog de laatste weken.

Marloes Nagelhout

Name: Marloes Nagelhout
Leeftijd: 27

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 22 feb 2016 tot 13 mei 2016