Week 9

Maandag was een hele bijzondere dag, ik ben op bezoek gegaan bij mijn sponsorkindje via Compassion. Jane uit Oost Uganda. Omdat de reis naar mijn sponsorkind heel ver is moest ik zondag naar Kampala reizen, de hoofdstad. Op maandagochtend werd ik om 6.00 uur bij mijn hotel opgehaald door Ham, mijn chauffeur. Dit was geregeld vanuit Compassion. Rond 10.00 uur kwamen we aan bij het project. Ik heb daar uitleg gekregen over compassion, het project en heb het dossier van Jane bekeken. Daarna door naar haar het huis van Jane samen met drie mensen van compassion. Ik werd heel warm onthaald door alle mensen die daar waren. Er waren ongeveer 30 mensen waaronder heel veel buurkinderen die dus niet naar school gaan helaas... Ik heb het hele gezin van Jane ontmoet. Ze woont met haar biologische ouders, haar 2 broers en 3 zussen. Ze zagen er allemaal verzorgd uit en Jane had haar mooiste jurkje aan. In het begin was ze verlegen maar door het speelgoed wat ik meegenomen had werd ze langzaam wat losser. Om hun dankbaarheid naar mij te uiten hebben ze een mand vol met 16 avocado's gegeven, een mand vol met oranges en passievrucht, een watermeloen, een geweven mat en een levende kip. Super lief! Had alleen beetje mijn twijfels over de kip want hoe ga ik die meenemen naar huis? Daarna weer op naar Kampala waar ik nog een nacht zou doorbrengen met mijn kip. In mijn hotel aangekomen heeft de bewaker van het hotel de kip onder mijn bed gezet (hij zat ook met zijn poten aan elkaar), maar ik vond het zoo zielig voor die kip dat ik heb besloten de kip aan de bewaker te geven. Hij was er heel blij mee en ik ook was blij dat ik gewoon kon slapen!

De volgende ochtend ging ik bepakt en bezakt terug naar Masaka. In Masaka zou ik de andere vrijwilligers ook meeten. We zijn in de middag naar een lokale markt gegaan en in de avond gegeten met een andere groep Nederlanders die in Masaka wonen.

De volgende ochtend zijn we terug naar het project gereden. In de ochtend wezen helpen in de special class. Vandaag voor het eerst Rihanna horen brabbelen! Ze is 5 jaar oud maar zegt eigenlijk nooit iets. Ze gaat echt met sprongen vooruit, super fijn om te zien! Ze zijn nu ook bezig om van alle kinderen in de special class een dossier aan te leggen met informatie. In de middag zijn we op huisbezoek geweest bij Joseph om de dish rack, waar we vorige week al mee begonnen waren, af te maken.

Donderdagochtend zijn we verder wezen bouwen aan de watertank. Natuurlijk was de bouwer van de tank nog niet aanwezig, zoals dat eigenlijk altijd is. We hebben de fundering van de tank gelegd vandaag. Ontzettend zwaar werk is dat, echt respect voor die mensen die dat elke dag doen. In de middag zouden we eigenlijk naar school gaan maar plannen zijn gewijzigd en we zijn in het ziekenhuis beland. Bij ons huis hebben we 2 buurjongetje. Gerald van 2 en Frank van 5 jaar oud. Zij waren al een aantal dagen ziek. En die dag hebben ze allebei bij ons overgegeven. Vooral Frank was heel erg zwak. Hij kon nauwelijks lopen. Ouders willen/kunnen niet met de kinderen naar het ziekenhuis, waarschijnlijk in verband met geld. Britt, Rosa en ik hebben toen besloten om ze mee te nemen naar het ziekenhuis en de kosten te betalen. Ze zijn getest voor malaria maar dat hadden ze gelukkig niet. Het bleek een infectie in de maag te zijn. Allebei zouden ze eigenlijk in het ziekenhuis moeten blijven, maar moeder zag dat niet zitten. De kinderen hebben een infuus gekregen en de wijkverpleegkundige moet elke 6 uur medicatie toedienen voor twee dagen lang. Vandaag (zondag) ga ik ze weer zien en hoop dat ze opgeknapt zijn!

Komende week ben ik maar twee dagen op het project want woensdag vieren we hier ook koningsdag. Door de Nederlandse ambassade zijn we uitgenodigd voor een feestje en ik het gehoord dat er Hollandse lekkernijen zijn!! En dan donderdag komen mijn ouders aan in Uganda. Super veel zin in!! :-)

Bedankt voor het lezen!
Liefs xx

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Mathilde ten Hove

Haha Marloes die kip! Maar wel een super lief gebaar!!!! Fijn om je ouders weer in de armen te sluiten en dat je ze kan laten zien wat je doet! Erg fijn! We kijken er naar uit om jou weer in de armen te sluiten! Je moeder heeft net het filmpje laten zien van je onthaal bij Jane! Zet hem nog even op daar... Dikke knuffel

Kitty

Hallo Marloes ,wat een bijzondere ontmoetinge met je adoptiekindje.Wat een leuk kakelend gezelschap had je op de terugweg .Wel een goed idee om die man er blij mee te maken .Fijn ,dat je familie op bezoek krijgt ,dan kun je hen van alles laten zien i.p.v. het te schrijven .Alhoewel je schrijft zo bijzonder leuk ,dat je er een voorstelling bij kunt maken!We hebben ook de leuke verjaardagsfoto voor Nico gezien :Diopenotti zoals jij tussen die kindjes staat.Veel plezier de komende dagen en we wensen je een fijn samenzijn .

Jolande

Hallo Marloes,

Wat leuk dat je je sponsorkindje hebt ontmoet! Met een levende kip op stap maak je in Nederland niet gauw mee, ik had het niet gedurfd...
Een gezellige koningsdag, met warmer weer dan hier.
Fijne tijd met je ouders!!

Groetjes Jolande van der Weerd

Marloes Nagelhout

Name: Marloes Nagelhout
Leeftijd: 27

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 22 feb 2016 tot 13 mei 2016