Week 8

Alweer een nieuwe week! Wat vliegt de tijd voorbij. Maandagochtend zijn we met zn allen naar een overheidsschool geweest waar Anthony de directeur van is. Rond 9.00 uur zijn we eerst naar de Luwerdeso school gelopen omdat we vanuit daar naar de overheidsschool zouden rijden. De Lwerduso school is de school waar ik normaal altijd werk (is ongeveer 10 minuten lopen vanaf het huis) en de overheids school is de school waar Anthony directeur van is en die school ligt in een andere Village. Op school aangekomen vertelde Anthony dat hij aan het wachten was op een truck want er moesten ook kinderen mee naar die andere school en dit past niet allemaal in een personen auto dus een truck werd ingeschakeld. Britt, Rosa en ik wilden weleens meemaken hoe het is om in zo'n truck vervoerd te worden. Zo gezegd zo gedaan. De rit was erg lang. Ik denk dat we er wel 30 minuten over gedaan hebben. In een truck op onverharde wegen. Het was een ervaring! Eenmaal aangekomen op de school stonden binnen no time ontzettend veel kinderen om ons heen. Iedereen wilde je even aanraken. Anthony vertelde ons ook al dat deze kinderen niet zo vaak in aanraking komen met blanke mensen dus dat is een hele ervaring voor ze. We hebben die ochtend spelletjes gespeeld met de kinderen. Vonden ze erg leuk! De terugweg zijn we maar met zn allen in de auto van Anthony gegaan.

Dinsdagnacht kwam de regen met bakken uit de lucht. Rosa en ik zijn rond een uur of 10 naar de special class gelopen. Jamilla was niet in klas, aangezien ze tegenover de school woont ben ik naar haar huis gelopen om te kijken of ze thuis is. De deur zat op slot. Later bleek dat haar moeder had besloten om haar alleen thuis te laten omdat het die ochtend zo erg had geregend (en Jamilla loopt op handen en voeten). Met Rihanna weer geoefend om te lopen, gaat steeds beter! In de middag zouden Rosa en ik een les Engels volgen in Primary 6 (leeftijd rond 11 jaar). Optijd aangekomen op school blijkt dat Primary 6 niet op school aanwezig is. Dus plannen moeten worden omgegooid. Eerst zijn we wezen kijken in baby class en daarna hebben we Norbert (een leerkracht) geholpen met nakijken: Science. Deze kinderen krijgen echt al lastige vragen! Het onderwijs hier is ook voornamelijk gericht op het cognitieve deel. Sociaal emotioneel komt niet echt aan bod..

Op woensdag kwam Anneke (een vrijwilliger van Be More op een ander project) 1,5 dag bij ons op het project, gezellig! We zijn met zn allen naar de school gelopen. Een deel begon met het bouwen van de klaslokalen. Ik heb weer gelopen met Rihanna. En daarna gespeeld met de kinderen. Denis, dat is een jongetje van 9 jaar oud met het syndroom van down, is vanochtend vader geworden. Hij deed een pop tussen zijn benen en deed net alsof hij bevallen was. Daarna werd er voor hem en de baby gebeden en wilde hij dat ik de baby borstvoeding ging geven haha. Uiteindelijk heeft hij het zelf maar gedaan. Super leuk om te zien! Het heeft in de ochtend ook weer heel hard geregend. De klas naast de special class stond gewoon blank. Die kinderen zijn naar een andere klas gegaan. Die klaslokalen die gebouwd worden zijn dus hard nodig! In de middag hebben we een dishrack gemaakt bij Joseph uit de special class.

Op donderdag werd ik weer wakker door de regen (het lijkt NL wel hihi). Tot 11.00 uur hebben we in het huis gezeten. Onze jjaajja's hadden heeerlijke koffie en stroopwafels meegenomen, jammie! Rond 11.00 uur zijn we naar school gelopen en hebben bonen gesorteerd. Na het middageten zijn we een watertank wezen bouwen. Ontzettend zwaar werk! We zijn begonnen met de fundering van de tank. Als dank voor ons werk kregen we porridge (maispap) inclusief vel. Dat is wat mensen hier veel eten. Niet heel vies maar ook niet heel lekker. Het is niet netjes om het af te slaan dus we hebben met zn allen 1 beker opgedronken.

Op vrijdag wederom heel veel regen. We zijn naar school gelopen. Door de vele regen ligt het werk van de bouw ook stil... Rond 11.00 uur zijn we naar huis gelopen, op het moment dat de regen minder geworden was. Maar tijdens het lopen begon het weer keihard te regen. Ik heb met een groot blad op mn hoofd de regen getrotseerd, als een echt Afrikaanse vrouw. Na de lunch zijn we naar Masaka gebracht. Theo en Jopie gaan na dit weekend voor vier weken naar een ander project in Masaka dus volgende week zijn we nog met ons drieën op het project.

En ik heb geregeld dat ik maandag mijn sponsorkindje Sane uit Uganda (via Compassion) ga ontmoeten! Super veel zin in!

Veel liefs vanuit het regenachtige Uganda! xxxxx

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Mathilde ten Hove

T blijft toch elke week wel iets om naar uit te kijken. Zo leuk om elke week je blog te lezen! Zet hem nog even op! Super trots op je zussie! Fijn dat je maandag je sponsorkindje kan ontmoeten. Erg bijzonder!

Nico

Lief klein zusje,

Jij komt straks thuis met een rugtas vol mooie ervaringen die je voor de rest van je leven mee neemt. Van lief klein zusje straks veranderd in een zelfverzekerde trotse dame. Wat stap jij uit je comfortzone met dit avontuur en wat ben ik blij voor je dat je dit mee mag maken.. Nog vier weken en dan moet je afscheid nemen van de mooie mensen daar. Probeer daar vooralsnog maar niet aan te denken.. Laat dit avontuur een springplank zijn voor nog meer mooie reisavonturen!

Dikke knuffel,

Je broer

PS: kan je in Nederland ook zo,n watertank bouwen? Kan vast ook wel een goud-geel vloeistof in toch;)? Komt vast wel van pas!

pa

Lieve Marloes,

Ik schrijf niet zo vaak wat op dit blog omdat we elkaar ook via Skype, Whatsapp en SMS "spreken". Maar ik vind het wel geweldig wat je daar allemaal doet, zowel de hulp die je daar biedt als ook de dingen die je daar om heen doet. Je hebt al heel veel dingen gedaan die (ver) buiten je comfort zone liggen. En dat verrijkt je leven. Ik denk dat we een positief veranderde Marloes terug zullen krijgen. Mama en ik zijn erg trots op je.
Ik heb wel een verzoek. Kun je even regelen dat die regen daar ophoudt als wij over 1,5 week daar naartoe komen.:)
Ik heb er al erg veel zin in......

Groetjes, pa

mariska

Wauw marloes echt geweldig wat je allemaal doet krijg er gewoon kippenvel van. En hoe bijzonder is het dat jij je sponsorkindje gaat ontmoeten zie nu alweer uit naar je bericht van volgende week dikke kus van ons

Marloes Nagelhout

Name: Marloes Nagelhout
Leeftijd: 27

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 22 feb 2016 tot 13 mei 2016