Week 7

Op maandagochtend regende het dus het werk wat gepland stond kon niet door gaan. We zouden stoves gaan maken (dat is een soort campingstelletje waar de mensen hier op koken), maar we zijn uiteindelijk naar de school gegaan om bruine bonen te sorteren. Relaxed ochtendje met z’n allen na een vermoeiend weekend. ’s Middags op school gelezen met de kinderen uit primary 3 (zijn ongeveer 9 jaar oud). Dit keer mochten we zelf (zonder een local) met de kinderen gaan lezen. We hebben er een soort spelletje van gemaakt, zodat de kinderen hun aandacht er beter bij konden houden. Het in kleine groepjes lezen met deze kinderen is belangrijk, want in de klas wordt alles klassikaal gelezen. Tijdens de readingclub krijg je inzicht welke kinderen goed kunnen lezen en welke uitvallen.

Op dinsdagochtend ben ik samen met Theo naar het Health Centre geweest. Eerst hebben we de baby’s gewogen, waarbij ik Theo behoed heb voor een natte broek. Er was een baby die Theo aan het wegen was, maar die moest nodig zijn behoefte doen. Ook was er een baby die serieus waar een skibroek aan had, lekker warm! Nadat we klaar waren moesten we even wachten totdat de boda ons zou komen ophalen. Ik zat relaxed op een muurtje te wachten, komt er ineens een vrouw met haar baby naar mij toe en zij dropt haar baby bij mij op school en loopt weg. Na 10 minuten komt ze haar kind weer ophalen. In de middag zouden we naar de womenslcub gaan, maar dit ging niet door. Britt en ik hebben daarom onze kamers helemaal opgeruimd, schoongemaakt en kleding gewassen.

Woensdagochtend gingen Theo, Kim, Rosa en ik helpen met het bouwen van de klaslokalen op school. Wij hebben met stenen gesjouwd. Er was alleen geen cement aanwezig, dus het duurde 1,5 uur voordat het cement aanwezig. Dit wordt niet van te voren bedacht, maar op het moment zelf. Er was 1 jongen, the yellow shirt, die echt een 1 uur lang niets gedaan heeft. Het begon ons te irriteren dus Kim en ik zijn naar die jongen toegestapt en hebben gevraagd of hij ons mee wilde helpen met het sjouwen van stenen. Die ochtend kwamen er ook 2 japanners langs op school. De kinderen van de school gingen voor hen dansen. Ik heb zelf ook meegedaan, was echt super leuk en wat kunnen die kinderen goed schudden met de billen! Ook de kinderen uit de special class waren erbij en gingen dansen, je zag ze genieten! In de middag hebben we de dishrack afgemaakt bij het huis van Henry en daarna zijn we naar de lokale pub gegaan. In de avond hadden we afscheidsfeestje van Kim, want Kim gaat weer naar Nederland. Het was een ontzettend leuke avond met verse kip, soda’s, muziek, dansjes, kinderen en veel lol. Erg gezellig afsluiting!

Op donderdag begon de dag weer met regen.. ook was er geen elektriciteit sinds woensdagavond, dat betekent droog brood eten, jammie! In de ochtend ben ik met Rosa naar de special class geweest. Er is 1 meisje, Jamilla, die de laatste tijd veel afwezig is. Zij woont tegenover de school dus Anthony is verhaal gaan halen hoe het komt dat ze niet in de klas is. Haar moeder gaf aan dat ze zich nog steeds schaamt voor haar kind omdat ze beperkingen heeft. Rosa en ik hebben daarom met Anthony afgesproken dat als Jamilla niet in de klas is, we naar het huis lopen en vragen of we Jamilla mee mogen nemen naar de school. Ze vindt het namelijk heel erg leuk als ze op school is en het is super goed voor haar. Woensdagochtend was Jamilla niet in de klas, dus Rosa en ik zijn naar haar huis gelopen. Het huis zat op slot, waarschijnlijk met Jamillia opgesloten in het huis.. En er is op dat moment niets wat we kunnen doen, behalve elke dag kijken of we Jamilla de klas in kunnen krijgen. Die ochtend hebben we weer geoefend om met Rihanna en Joseph te lopen. Het lopen met Rihanna gaat super goed en ze krijgt steeds meer kracht in haar benen en staat steeds rechterop. Al is er nog steeds veel werk te doen, maar we oefenen elke dag. Met Joseph gaat het moeizamer, hij is eigenwijs en wil soms niet oefenen. Maar ook met hem blijven we oefenen. In de middag zijn we weer langs het huis van Jamilla gelopen om te kijken of moeder thuis is en met haar te praten maar ze was nog steeds niet thuis. Daarna zijn we naar school gelopen om weer bonen te sorteren.


Op vrijdag regende het weer in de ochtend dus kon het officiële programma weer niet door gaan. We zijn met z’n allen naar de school gelopen en hebben de schooluniformen van de kinderen gemaakt. Veel knopen zijn er bijvoorbeeld af en er zitten vaak gaten in de uniformen. Deze hebben we gemaakt en toen was het alweer weekend! Time flies.

Bedankt voor het lezen!


xxx

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Mathilde ten Hove

Leuk met wat foto's er bij! Maak er weer een mooie week van Marloes!

rolf en kitty

hallo Marloes 'fijn dat je zoveel werk kan doen .En vooral met de kinderen met een beperking ,die je door te stimuleren en de herhalen nog veel kan aan leren.Top en de hartelijke groeten van ons

Lars en marjan

Wat doen jullie toch een mooi werk, elke week lees ik vol ontroering jullie belevenissen, en realiseer mij dan weer dat wij heel erg "rijk" zijn met een goede gezondheid, elke dag een verse maaltijd op tafel een dak boven ons hoofd.
Nog even een vraagje Jaap en Linda hadden zich ook ingeschreven voor het blog maar die hebben nog niets ontvangen.

Lieve groetjes en we zijn inmiddels al aan het aftellen....tot gauw .X

mariska

Wauw marloes echt super wat je daar doet en die kinderen zijn echt schattig heel veel plezier nog en voor je het weer ben jij ook alweer in Nederland de tijd gaat echt snel

Marloes Nagelhout

Name: Marloes Nagelhout
Leeftijd: 27

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 22 feb 2016 tot 13 mei 2016