Aftellen..

.. nog iets minder dan 2 maanden en dan stap ik het vliegtuig in! Vliegtickets zijn bijna geboekt en 19 februari vertrek ik!

Na heel lang nadenken heb ik uiteindelijk dus toch besloten om een verre reis naar Uganda te gaan maken! Ik vind het onwijs spannend maar heb er ook heel veel zin in. Inmiddels zijn er al meerdere vrijwilligers aangemeld bij mijn project waardoor ik niet meer alleen zit! Toch wel fijn idee. Er moet nog veel geregeld worden.. De eerst vaccinaties heb ik ondertussen al gehad en begin januari krijg ik er nog meer (in totaal 5 soorten vaccins!).

Daarnaast ben ik ook druk bezig om geld op te halen. Momenteel heb ik al 345 euro opgehaald! :-) Via mijn Facebookpagina kan je daar nog meer over lezen: www.facebook.com/vrijwilligerswerkuganda.

Zoals jullie weten ga ik naar Uganda via de organisatie Be More. Ze werken met kleinschalige partnerprojecten in Azië en Afrika. Ze dragen financieel bij aan de duurzame ontwikkeling van lokale organisaties.

Ik zal nu wat verder ingaan op het project, zodat jullie er een beetje een beeld bij hebben. Een klein half uur rijden vanaf Masaka ligt een groot ruraal gebied met diverse dorpjes en gemeenschappen. Hier zet Lwengo zich met verschillende programma’s voor kinderen en volwassenen, in om een einde te maken aan de heersende armoede in dit gebied. Ze bieden mensen de middelen om op eigen benen te gaan staan. Van het begin - een kinderdagopvang en een basisschool, waar honderden kinderen dagelijks les krijgen - tot basisbehoeften als schoon water, voedselzekerheid, en income generating tot programma's voor bewustwording, bijvoorbeeld over hiv/aids. In totaal bereikt Lwengo met haar werk bijna 10.000 mensen.

Vrijwilligers helpen de lokale staff met het opzetten en uitvoeren van allerlei activiteiten. Ze helpen op de basisschool en de kinderdagopvang door Engels, rekenen en bijvoorbeeld life skills aan te leren. Vooral de aandacht voor de kinderen is erg belangrijk. Ook helpen de vrijwilligers met het geven van voorlichting over bijvoorbeeld hiv/aids, gaan ze mee op huisbezoeken en helpen ze met de aanleg van watertanks. Ten slotte proberen we samen met Be More zoveel mogelijk mensen te betrekken bij het werk van Lwengo, zowel in Uganda als thuis. Al met al veel afwisseling en werken met jong tot oud.


Eventueel voor meer informatie over het project, check de site: www.be-more.nl/vrijwilligerswerk/uganda/lwengo/

.. op naar het avontuur!

Previous message | Next message

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Hanneke Vos

Heel spannend allemaal Marloes.

Mathilde

Zet hem op zussie!!!

Marloes Nagelhout

Name: Marloes Nagelhout
Leeftijd: 27

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 22 feb 2016 tot 13 mei 2016